Nyheter

FULLVERSJON: ShoreConnection utvidar

Ti år etter at Johnny Rabben stifta ShoreConnection har selskapet fått nye eigarar. Det gjev meir steam på kjelen. Dobling av talet på tilsette er like rundt hjørnet. Gründerfasen er eit tilbakelagt stadium for ShoreConnection. Etter eit tiår med hovudsatsing på dekkrørslesensorar og -monitorar, spesielt mynta på helipads til skip og riggar, er selskapet kjøpt […]

Inge sin store dag

I Bekkjarvik torg vert han sett på som den reinaste superhelten. Laurdag kan Inge Halstensen ynskja austevollingane og andre vener velkomne til Bekkjarvik bryggje, men festspillkonsert som toppen av kransekaka.

Mellom planar og blyant

Ein livleg fantasi kjem godt med når du er arkitekt. Det seier Hanne Nygaard ved Tippetue Arkitekter. Denne veka tok kontoret deira på Storebø imot tre ungdomsskuleelevar på fagdag.

Mjølkebønder med smil

Dei fem aktørane som driv med mjølkeproduksjon på Huftarøy har alle sitt å stri med, men er samd om at det er eit godt yrke, og eit trygt levebrød. Les meir om bøndene i dagens avis.

Soga om Ledga-Brigt’n

Å vera legdeslem, altså å gå få hus til hus for å bu og gjera småjobbar, var ein vanleg lagnad for folk som fall litt utanfor samfunnet på 1800-talet. Ingebrigt Salomonsen Økland frå Hundvåkøy var ein av desse. I løpet av eitt år kunne han skifta hus opptil 160 gongar.